Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ο Πυροσβέστης Ιορδάνης Στάιος για το χαμόγελο του παιδιού.







Προβολή μεγαλύτερου χάρτη


Η διαδρομή που έχει ήδη διανύσει ο Ιορδάνης, ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα. Εμείς για να δείξουμε ότι είμαστε κοντά του, στηρίζουμε, στέλνουμε SMS sto 54020 για να ενισχύσουμε το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. 













Ημέρα δεύτερη: 25η Μαρτίου



Το πρωί της δεύτερης μέρας βρήκε τον Ντάνη 44km πιο κοντά στην πατρίδα, χωμένο μες στο χιόνι κάπου έξω από το Schwaan (όπως λέμε παριζάκι εμείς εδώ:) ). Το βράδυ του κράτησαν παρέα και μερικά ελάφια.


Ανήμερα της εθνικής μας επετείου στην Ελλάδα είπε να παρελάσει στους χιονισμένους δρόμους, φέροντας  περήφανα στο ποδήλατο του την Ελληνική σημαία


 Για την ακρίβεια ήταν 2 οι σημαίες, μία από κάθε πλευρά αλλά ο δυνατός αέρας πήρε την μία.


 Σε μερικά σημεία της διαδρομής φυσούσε τόσο πολύ που ο Ντάνης αναγκάστηκε να κάνει πηδάλι ακόμα και σε μεγάλες κατηφόρες ώστε να πάει κόντρα στον άνεμο και να φτάσει στον στόχο της δεύτερης μέρας που ήταν η πόλη Malchow




Φτάνοντας εκεί αντίκρισε την παγωμένη λίμνη






Έφτασε στην Δρέσδη ο Ιορδάνης Στάϊος.



Με χαρά είδαμε τα νέα στο προσωπικό του προφίλ ότι έφτασε ήδη στην Δρέσδη. Τον ακολουθούμε στον δρόμο της επιστροφής. Είμαστε μαζί του.
Έχει κάνει ήδη περίπου 400 χιλιόμετρα και συνεχίζει.





Προβολή μεγαλύτερου χάρτη



24/03/2013 - Κυριακή πρωί αφού είχε παραλάβει το καινούριο του ποδήλατο και το είχε φορτώσει όσο δεν πήγαινε άλλο, κατευθύνθηκε με έναν φίλο στον σταθμό των τρένων του Βερολίνου. Η μέρα ήταν ηλιόλουστη αλλά ο ήλιος είχε κάτι δόντια... και η θερμοκρασία ήταν στους -11 C !!! Η μεγάλη ώρα είχε φτάσει και η περιπέτεια μόλις ξεκινούσε ! — στην τοποθεσία Berlin, Germany.













Η  ώρα της αναχώρησης από το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.






Σάββατο 23/3 και ο Ντάνης βρίσκετε στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης περιμένοντας την πτήση για Βερολίνο.Εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα για το ταξίδι του, με πολύ αγωνία αλλά γεμάτος ενθουσιασμό ξεκινά για την δική του "Ιθάκη". Το τόλμημα του μεγάλο όπως και η θέληση του να μεταδώσει το μήνυμα από το <<ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ>>.











ΔΕΝ  ΞΕΧΝΑΜΕ








Στέλνουμε sms με την λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO στο 54020. Έτσι ενισχύουμε με 2,46 € το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. 





Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο επίπλων στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.



Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο επίπλων στην Ευκαρπία

Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστασιο επίπλων στην Ευκαρπία


Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο επίπλων του τομέα μας στην περιοχή της Ευκαρπίας. Κατά την άφιξη μας στο συμβάν μεγάλο μέρος του κτιρίου καιγόταν ολοσχερώς. Πέντε οχήματα με 15 πυροσβέστες από τον σταθμό μας πήραν μέρος στην δύσκολη κατάσβεση.Ενισχύσεις στο συμβάν ήρθαν και απο τον 6ο και 3ο Π.Σ. με δότες ,sky lift και όχημα πλήρωσης αναπνευστικών συσκευών. ,



Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Είμαστε δίπλα στον Συνάδελφο Ιορδάνη Στάϊο. Ενισχύουμε όλοι το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.




Η  ώρα της αναχώρησης από το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.




Σάββατο 23/3 και ο Ντάνης βρίσκετε στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης περιμένοντας την πτήση για Βερολίνο.Εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα για το ταξίδι του, με πολύ αγωνία αλλά γεμάτος ενθουσιασμό ξεκινά για την δική του "Ιθάκη". Το τόλμημα του μεγάλο όπως και η θέληση του να μεταδώσει το μήνυμα από το <<ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ>>.




ΔΕΝ  ΞΕΧΝΑΜΕ





Στέλνουμε sms με την λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO στο 54020. Έτσι ενισχύουμε με 2,46 € το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. 


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η ΠΟΕΥΠΣ για τον Ιορδάνη. Από την Βαλτική στον Στρυμονικό με ποδήλατο για το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


           Αρ. Πρωτ.:                                                 Αθήνα, 27/03/2013                                                              
                                                                 ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις – μέλη ΠΟΕΥΠΣ        

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

           Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στην σημερινή μας εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται απο την κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας και των δομών που στηρίζουν τους κοινωνικά αδύναμους αλλά και τις ειδικότερες κατηγορίες συμπολιτών μας όπως τα παιδιά, τα αθώα θύματα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας, πρωτοβουλίες όπως αυτή του συναδέλφου μας Στάϊου Ιορδάνη, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Κεντρικής Μακεδονίας, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και αποδεικνύουν το μεγαλείο της ανθρώπινης αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, που ευτυχώς υπάρχει ακόμα και αποτελεί το αντιστάθμισμα στα φαινόμενα σήψης της κοινωνίας μας.
           Ο συνάδελφός μας ξεκίνησε στις 24-03-2013 από την γερμανική πόλη Rostock της Βαλτικής θάλασσας με το ποδήλατό του για την ποδηλατική διάσχιση όλων των χωρών της Ευρώπης με τελική κατάληξη τον Σταυρό Θεσσαλονίκης, διασχίζοντας απόσταση 2.500 χιλιομέτρων και μεταφέροντας το μήνυμα «Το χαμόγελο του παιδιού»! Αποκλειστικός του σκοπός η ενίσχυση του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού». Αρνούμενος κάθε οικονομική στήριξη από οποιονδήποτε, ζήτησε μόνο την στήριξη του οργανισμού με ένα SMS στο 54020 (χρέωση 2,46 ανά SMS) γράφοντας την λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO. Η ενέργειά του αυτή μόνο αξιέπαινη μπορεί να χαρακτηριστεί και δεν μπορεί παρά να τύχει της στήριξης όλων μας, που με την αποστολή ενός μηνύματος μπορούμε να βοηθήσουμε έστω και με τον ελάχιστο αυτό τρόπο τα παιδιά του οργανισμού που βιώνουν την οικογενειακή εγκατάλειψη και τις συνέπειες της. Ας στηρίξουμε όλοι μαζί την αξιοθαύμαστη αυτή ενέργεια με την απλή αποστολή ενός μηνύματος, για να χαρίσουμε λίγο χαμόγελο στα παιδιά αυτά, που το έχουν τόσο ανάγκη!
           
Για το Δ.Σ. της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                               ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΕΥΠΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ: ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ.


  ΕΝΩΣΗ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ  ΣΩΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
(ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.ΕΥ.Π.Σ.-ΜΕΛΟΣ ΑΔΕΔΥ)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΆΡΙΘΜ151/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΕΔΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ (ΜΠΑΚΑΛΜΠΑΣΗ 4 –69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ)

ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ:1o Xιλ. Αλεξ/πολης-Παλαγίας 68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


    ΤΗΛ.ΠΡΟΕΔΡΟΥ:6932337999

     « ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: 6936619399
    Αλεξανδρούπολη 26-03-2013                         ΠΡΟΣ: Τα μέλη της Ένωσης
    Αριθμ.Πρωτ: 40                                                               Ενταύθα
                                                                               ΚΟΙΝ:   Π.Ο.Υ.Ε.Υ.Π.Σ
                                                                                               ΑΘΗΝΑ

                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                  
Στις  21-22&23/3/ 2013  πραγματοποιήθηκε   επίσκεψη του Γεν Γραμματέα Υπ. Προστασίας του  Πολίτη κ. Πάτροκλο  Γεωργιάδη και του αρχηγού του Π.Σ αντιστράτηγου  κ. Γεωργακόπουλο στις κεντρικές υπηρεσίες της περιφέρειάς μας. Το Δ.Σ της ένωσης μας αφού τους παρέδωσε  υπόμνημα  σχετικά με τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες   που αφορούν της Π.Υ κ Π.Κ της περιφέρειας μας καθώς και τους ίδιους τους συναδέλφους, έθεσε και διάφορα ερωτήματα για να λάβει τις παρακάτω  απαντήσεις.
Ρωτήσαμε  τον κ. Γενικό:
α. Εάν οι περικοπές στα κονδύλια του υπουργείου μας για το 2013 -14 -15 -16 αφορούν νέες μισθολογικές περικοπές κάτι που δεν το αντέχουμε όπως επίσης το ότι ακούγεται να πληρωνόμαστε σύμφωνα με το βαθμό που φέρουμε κάτι που είναι παντελώς άδικο μιας και στο Π.Σ δεν υπάρχει βαθμολογική εξέλιξη όπως τα άλλα σώματα.
β. Για την αναδιάρθρωση του Π.Σ και την τύχη των Π.Κ και Π.Υ  της περιφέρειας  μας που εκκρεμούν.
γ. Για την ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού όπου χρειάζεται.
δ. Για το οξύ πρόβλημα με τα ελαστικά των οχημάτων που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι υπηρεσίες μας.
ε. Τι γίνεται με την πρόσληψη των  725 επιτυχόντων πυροσβεστών, μετά και την ανακοίνωση του Φ.Ε.Κ..
    Στο πρώτο θέμα ο κ. Γενικός μας απάντησε ότι γνώμη και πιστεύω του ιδίου είναι όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός το ανακοίνωσε ΔΕΝ πρόκειται να γίνουν νέες μισθολογικές περικοπές για το 2013 -2014 καθώς επίσης μας είπε να μην πιστεύουμε τα όσα γράφουν διάφορες ιστοσελίδες. 
   Στο δεύτερο θέμα μας απάντησε ότι δεν υπάρχει σκοπός να εφαρμοστεί η πρόταση που έκλεινε όλα τα Π.Κ της περιφέρειας μας και κάποιες Π.Υ.
  Στο τρίτο θέμα μας γνωστοποίησε ότι ξεπάγωσαν περίπου 69 εκ.ευρώ του ΕΣΠΑ που αφορούν την ανανέωση του στόλου των οχημάτων και όχι μόνο κάτι που θα πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια.
 Στο τέταρτο θέμα μας απάντησε ότι έχει βγει άκυρος ο διαγωνισμός και προχωράει ο επόμενος για την προμήθεια μεγάλης ποσότητας ελαστικών.
  Για τον πέμπτο θέμα μας απάντησε ότι έχει γίνει η επικύρωση των πινάκων και ο διαγωνισμός προχωράει κανονικά και βρίσκεται στη φάση της υπογραφής από το Υπ. Οικονομικών.
 Στον κ. αρχηγό ρωτήσαμε:
α. Αν υπάρχει κινητικότητα από την μεριά της φυσικής μας ηγεσίας για την προώθηση του νέου βαθμολογίου μας.
β. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η προκύρηξη για την προμήθεια στολών και ειδών ιματισμού μιας και αντιμετωπίζουμε όλοι οξύ πρόβλημα.

Ο κ. Αρχηγός για το θέμα του βαθμολογίου ήταν αισιόδοξος και τόνισε ότι γίνεται κάθε προσπάθεια να διευθετηθεί το νέο μας βαθμολόγιο.
Όσον αφορά την προμήθεια ειδών ιματισμού μας απάντησε ότι ο διαγωνισμός τρέχει κανονικά και πιστεύει ότι σύντομα θα γίνει η παραλαβή τους.

                                              
                                                           Για το Δ.Σ.

           Ο Γεν.Γραμματέας                                             Ο  Πρόεδρος


          Αποστολίδης Δήμος                                      Γκουντινάκης Αντώνιος                                

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Τροπολογία σχετικά με την μεταφορά των Ταμείων ΤΕΑΠΑΣΑ από το Υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Δ.Τ. και Προστασίας του Πολίτη


Τροπολογία υπ΄αριθμ. 287/97 15.03.2013 που αφορά το ΤΕΑΠΑΣΑ
Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.)».
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
ΑΡΘΡΟ 2
Όπως είναι γνωστό με τις διατάξεις του ν.3655/2008 (Α' 58) συστάθηκε το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ), συναποτελούμενο από έξι πρώην ασφαλιστικά ταμεία και έναν Κλάδο Υγείας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις μεταφέρονται οι αρμοδιότητες που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία του Ταμείου από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ως αρμόδιο καθ' ύλην Υπουργό, με δεδομένο τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του ένστολου προσωπικού των ανωτέρω Σωμάτων που ασφαλίζονται στο ΤΕΑΠΑΣΑ και διέπονται από ιδιαίτερους Οργανικούς νόμους, χωρίς να εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων. Υπενθυμίζεται ότι και τα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία των ένστολων (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, Λιμενικού Σώματος) εξαιρούνται από την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Επιπλέον συμπληρώνονται τα υφιστάμενα νομοθετικά κενά, απλοποιούνται οι σχετικές διαδικασίες και αίρονται ορισμένες δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν στη λειτουργία του Ταμείου μέχρι σήμερα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
ΑΡΘΡΟ 2
1. Η παράγραφος 1 του άρθρου 94 του ν.3655/2008 (Α' 58) αντικαθίσταται ως εξής: «1. Συνιστάται Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) με την επωνυμία Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ), το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και έχει έδρα την Αθήνα. Έναρξη λειτουργίας του ΤΕΑΠΑΣΑ ορίζεται η 1η του έκτου μήνα μετά το μήνα δημοσίευσης του παρόντος νόμου».
2. Στο τέλος του άρθρου 95 του ν.3655/2008 προστίθενται εδάφια ως εξής:
«Το ύψος και ο τρόπος υπολογισμού των πάσης φύσεως παροχών του ΤΕΑΠΑΣΑ, καθώς και ο προσδιορισμός των σχετικών εισφορών που βαρύνουν τους μετόχους ασφαλισμένους αυτού καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από αναλογιστική μελέτη και πρόταση του Δ.Σ. του Ταμείου. Οι διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του ν. 2084/1992 (Α' 165) δεν θίγονται».
3. Οι παράγραφοι 6 και 7 του άρθρου 101 του ν.3655/2008 αντικαθίστανται ως εξής:
«6. Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από γνώμη του Δ.Σ. του Ταμείου, είναι δυνατή η τροποποίηση ή συμπλήρωση των ως άνω περιγραφόμενων αρμοδιοτήτων.
7. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από γνώμη του Δ.Σ. του Ταμείου, καταρτίζεται ο Οργανισμός του ΤΕΑΠΑΣΑ με τον οποίο ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία του Ταμείου και κατά τροποποίηση των άρθρων 100 και 101».
4. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 103 του ν.3655/2008 αντικαθίσταται ως εξής:
« Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, μετά από γνώμη του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ και αναλογιστική μελέτη μπορούν να τροποποιούνται οι ισχύουσες καταστατικές διατάξεις των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και του Κλάδου Υγείας του ΤΕΑΠΑΣΑ και να ενοποιούνται αυτοί κατά κλάδο».
5. Η παράγραφος 4 του άρθρου 103 του ν. 3655/2008 αντικαθίσταται ως εξής :
«4. Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, μετά από γνώμη του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ και αναλογιστική μελέτη υπάγονται στην ασφάλιση του Κλάδου Υγείας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων και οι λοιποί εργαζόμενοι στην Ελληνική Αστυνομία. »
6. Οι παράγραφοι 3 και 4 του άρθρου 98 του ν.3655/2008 καταργούνται.
7. Όλες οι σχετικές με το ΤΕΑΠΑΣΑ αρμοδιότητες του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μεταφέρονται στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος, μέσα σε διάστημα τριών μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, διορίζει με απόφασή του τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου. Μέχρι την έκδοση της απόφασης αυτής το Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ εξακολουθεί να λειτουργεί με βάση τις διατάξεις που ίσχυαν πριν τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ-ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ
Άρθρο 2
Με την παρ. 1 αντικαθίσταται η παρ.1 του άρθρου 94 του ν.3655/2008 (Α’ 58/03.04.2008) ‘Διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις’ η οποία έχει ως εξής:
«1. Συνιστάται Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) με την επωνυμία Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ), το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και έχει έδρα την Αθήνα. Έναρξη λειτουργίας του ΤΕΑΠΑΣΑ ορίζεται η 1η του έκτου μήνα μετά το μήνα δημοσίευσης του παρόντος νόμου».
Με την παρ.2 προστίθενται εδάφια στο τέλος του άρθρου 95 του ν.3655/2008, το οποίο έχει ως εξής:
«Σκοπός του ΤΕΑΠΑΣΑ είναι:
α) η παροχή μηνιαίας επικουρικής σύνταξης από τους αντίστοιχους Τομείς του κλάδου επικουρικής ασφάλισης στους ασφαλισμένους τους ή στα μέλη οικογένειάς τους, β) η παροχή εφάπαξ βοηθήματος από τους αντίστοιχους Τομείς του κλάδου πρόνοιας στους ασφαλισμένους τους ή στα μέλη οικογένειάς τους και γ) η χορήγηση συμπληρωματικών παροχών υγείας από τον αντίστοιχο κλάδο υγείας στους ασφαλισμένους και στα μέλη οικογένειάς τους.»
Με την παρ.3 αντικαθίστανται οι παρ. 6 και 7 του αρ. 101 του ν. 3655/2008, οι οποίες έχουν ως εξής:
«6. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ύστερα από γνώμη του Δ.Σ. του Ταμείου και του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι δυνατή η τροποποίηση ή συμπλήρωση των ως άνω περιγραφόμενων αρμοδιοτήτων.
7. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται εντός έτους από την έναρξη λειτουργίας του ΤΕΑΠΑΣΑ, με πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ύστερα από γνώμη του Δ.Σ. του Ταμείου, καταρτίζεται ο Οργανισμός του ΤΕΑΠΑΣΑ, ως προς το περιεχόμενο του οποίου εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 του ν. 2503/1997.»
Με την παρ.4 αντικαθίσταται το πρώτο εδάφιο της παρ.3 του αρ.103 του ν. 3655/2008 (Α’ 58/03.04.2008), η οποία έχει ως εξής:
«3. Με απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, μετά από γνώμη του Δ.Σ. του ΤΕ-ΑΠΑΣΑ, οικονομική μελέτη και γνώμη του Συμβουλίου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, δύνανται να τροποποιούνται οι ισχύουσες καταστατικές διατάξεις των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και του κλάδου υγείας του ΤΕΑΠΑΣΑ και να ενοποιούνται αυτοί κατά κλάδο. Μέχρι την έκδοση της απόφασης της προηγούμενης παραγράφου για ενοποίηση των Τομέων κατά κλάδο δεν επιτρέπεται η μεταφορά πιστώσεων, πόρων ή οποιωνδήποτε περιουσιακών στοιχείων του ενός Τομέα στον άλλο ή κλάδου ή η κάλυψη ελλειμμάτων με οποιαδήποτε μορφή.»
Με την παρ.5 αντικαθίσταται η παρ.4 του αρ.103 του ν. 3655/2008 (Α' 58/03.04.2008), η οποία έχει ως εξής:

«4. Με απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, μετά από γνώμη του Δ.Σ. του ΤΕ-ΑΠΑΣΑ, οικονομική μελέτη και γνώμη του Συμβουλίου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, υπάγονται στην ασφάλιση του Κλάδου Υγείας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων και οι λοιποί εργαζόμενοι στην Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.).»
Με την παρ.6 καταργούνται οι παρ. 3 και 4 του αρ.98 του ν. 3655/2008 (Α’ 58/03.04.2008), οι οποίες έχουν ως εξής:
«3. Στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου εκπρόσωπος των υπαλλήλων του Ταμείου, όταν συζητούνται θέματα προσωπικού ή οργάνωσης και λειτουργίας του Ταμείου. Κατά την πρώτη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου και μέχρι την εκλογή του εκπροσώπου των υπαλλήλων του Ταμείου, ο εκπρόσωπος αυτός υποδεικνύεται από την ΠΟΠΟΚΠ, εντός της προθεσμίας της προηγούμενης παραγράφου. Σε περίπτωση μη έγκαιρης υποβολής της σχετικής πρότασης, ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας προβαίνει στο διορισμό του εκπροσώπου αυτού και του αναπληρωτή του κατά την κρίση του από την ίδια συνδικαλιστική οργάνωση.
4. Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου μετέχει χωρίς δικαίωμα ψήφου, ως Κυβερνητικός Επίτροπος, υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ, Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης ή Τμήματος της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ο οποίος καλείται πάντοτε επί ποινή ακυρότητας της συνεδρίασης σε όλες τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου θεωρούνται ότι έγιναν νόμιμα και σε περίπτωση απουσίας του Κυβερνητικού Επιτρόπου ή του αναπληρωτή του, εφόσον αυτοί έχουν προσκληθεί κανονικά και δεν προσήλθαν.»



ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

ΑΡΘΡΟ 2
Με την παρούσα διάταξη οι αρμοδιότητες που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ) μεταφέρονται από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ενώ συμπληρώνονται νομοθετικά κενά, απλοποιούνται οι σχετικές διαδικασίες και αίρονται ορισμένες δυσλειτουργίες που είχαν παρατηρηθεί κατά τη λειτουργία του. Με την προτεινόμενη ρύθμιση εξυπηρετείται καλύτερα ο σκοπός του συγκεκριμένου Ταμείου, στο οποίο ασφαλίζεται το προσωπικό των ανωτέρω Σωμάτων που διέπονται από ιδιαίτερους Οργανικούς νόμους, κατ' αναλογία και των λοιπών ασφαλιστικών ταμείων των ένστολων (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, Λιμενικού Σώματος), εξαιρούμενων επίσης από την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Η ΠΟΕΥΠΣ για την Μισθοδοσία Πυροσβεστικών Υπαλλήλων από Κυπριακές Τράπεζες



  Αρ. Πρωτ.:                                                    Αθήνα, 21/03/2013                                                               


                                                                 ΠΡΟΣ: 1. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας

                                                                                 του Πολίτη κ. Δένδια Νικόλαο

                                                                             2.  Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

                                                                                  Αντιστράτηγο κ. Γεωργακόπουλο Σωτήριο

                                                                 ΚΟΙΝ: 1. Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών

                                                                                 Α.Π.Σ. Πύραρχο κ. Ραγκαβά Δημοσθένη      

                                                                             2. Πρωτοβάθμιες Ενώσεις – μέλη ΠΟΕΥΠΣ        


         Θέμα: «Μισθοδοσία Πυροσβεστικών Υπαλλήλων από Κυπριακές Τράπεζες»

                     

                      Κύριε Υπουργέ,

                      Κύριε Αρχηγέ, μετά τις δραματικές οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο και το κλίμα πλήρους ανασφάλειας και αβεβαιότητας που επικρατεί και σε συναδέλφους που μισθοδοτούνται από τα τρία καταστήματα των Κυπριακών Τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις ενέργειες που θα διασφαλίσουν την ομαλή μισθοδοσία του επόμενου μηνός Απριλίου, αλλά και την μεταφορά των λογαριασμών μισθοδοσίας όσων συναδέλφων επιθυμούν την μεταφορά αυτών σε άλλα ασφαλή πιστωτικά ιδρύματα.


Για το Δ.Σ. της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.


    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                               ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ο απολογισμός στις στάχτες της ασυνειδησίας.





Ούτε οι θυελλώδεις άνεμοι, ούτε οι εκκλήσεις της πυροσβεστικής ούτε καν το αίσθημα ... αυτοσυντήρησης δεν εμπόδισαν κάποιους ασυνείδητους να βάλουν φωτιά και να “εξαφανιστούν” όταν είδαν τα ...
δύσκολα. Χθες στην Κρήτη καταγράφηκαν περισσότερα από 15 μέτωπα πυρκαγιάς με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να τρέχει και να μην φτάνει.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα μέτωπα αφορούσαν σε “αγροτικές” φωτιές που ξέφυγαν από τον έλεγχο και επεκτάθηκαν αστραπιαία λόγω των ανέμων. Για 24 ώρες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, νύχτα και μέρα, έτρεχαν από μέτωπο σε μέτωπο καθώς φωτιές ... ρουτίνας έπαιρναν διαστάσεις.

Αξιωματικοί της πυροσβεστικής εφιστούν την προσοχή των πολιτών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά στις περιπτώσεις των αγροτικών εργασιών καθώς λόγω των ανέμων υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ξεσπάσει φωτιά. Στις τάξεις της πυροσβεστικής έχει σημάνει συναγερμός καθώς και το πιο μικρό μέτωπο υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί εκτός ελέγχου, όπως ακριβώς συνέβη σε πολλές περιπτώσεις χθες στη δυτική κυρίως Κρήτη. Ο απολογισμός από τα πύρινα μέτωπα είναι δεκάδες στρέμματα χορτολιβαδικής, δασικής αλλά και γεωργικής έκτασης, στάχτη.






prismanews.gr

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Μισθοδοσία Πυροσβεστικών Υπαλλήλων από Κυπριακές Τράπεζες.


         

  Αρ. Πρωτ.:                                                    Αθήνα, 21/03/2013                                                              

                                                                 ΠΡΟΣ: 1. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας
                                                                                 του Πολίτη κ. Δένδια Νικόλαο
                                                                             2.  Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
                                                                                  Αντιστράτηγο κ. Γεωργακόπουλο Σωτήριο
                                                                 ΚΟΙΝ: 1. Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών
                                                                                 Α.Π.Σ. Πύραρχο κ. Ραγκαβά Δημοσθένη     
                                                                             2. Πρωτοβάθμιες Ενώσεις – μέλη ΠΟΕΥΠΣ        

         Θέμα: «Μισθοδοσία Πυροσβεστικών Υπαλλήλων από Κυπριακές Τράπεζες»
                     
                      Κύριε Υπουργέ,
                      Κύριε Αρχηγέ, μετά τις δραματικές οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο και το κλίμα πλήρους ανασφάλειας και αβεβαιότητας που επικρατεί και σε συναδέλφους που μισθοδοτούνται από τα τρία καταστήματα των Κυπριακών Τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις ενέργειες που θα διασφαλίσουν την ομαλή μισθοδοσία του επόμενου μηνός Απριλίου, αλλά και την μεταφορά των λογαριασμών μισθοδοσίας όσων συναδέλφων επιθυμούν την μεταφορά αυτών σε άλλα ασφαλή πιστωτικά ιδρύματα.

Για το Δ.Σ. της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                               ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ