Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Π.Κ. Σταυρού: Θλιβερός απολογισμός Σαββατοκύριακου. Δύο θανατηφόρα τροχαία, τέσσερις νεκροί, δύο τραυματίες σε Στρυμόνα και Απολλωνία.

Θλιβερός απολογισμός του Σαββατοκύριακου

Θλιβερός απολογισμός του Σαββατοκύριακου που μόλις πέρασε , είναι τα δύο (2) θανατηφόρα τροχαία, με συνολικά τέσσερις (4) νεκρούς και δύο (2) τραυματίες σε μόλις δύο (2) ημέρες.

Οι Πυροσβέστες του Π.Κ. Σταυρού, κλήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τρία οχήματα και έξι Πυρ/κούς Υπαλλήλους το Σάββατο 9 Μαϊου 3015 στον κόμβο του Στρυμόνα όπου η σύγκρουση ΙΧΕ με λεωφορείο, που οδηγούσε 76χρονος, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του οδηγού και τον τραυματισμό της συνοδηγού του ΙΧ..Ο απεγκλωβισμός και ανάσυρση του οδηγού, έγινε με χρήση διασωστικών εργαλείων από τους Πυροσβέστες..Στο Συμβάν συμμετείχε και το Π.Κ. Ροδολίβους
.Σήμερα Κυριακή 10 Μαΐου 2015, λίγο μετά τις 17.00' το Π.Κ. Σταυρού κλήθηκε για επέμβαση με τρία οχήματα και έξι Πυροσβέστες σε τροχαίο που προκλήθηκε στο 58ο χιλ Παλαιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Καβάλας στην γέφυρα του χωριού Απολλωνία. Ο τραγικός απολογισμός μετωπικής σύγκρουσης μεταξύ δύο ΙΧΕ, επάνω στην γέφυρα, ήταν τρεις νεκροί (δύο άντρες και μία γυναίκα)  και μία τραυματίας. Ο απεγκλωβισμός της τραυματία έγινε αμέσως με διασωστικά εργαλεία από τους Πυροσβέστες και στην συνέχεια διακομίσθηκε με το ΕΚΑΒ, ενώ μεγάλος βαθμός δυσκολίας και επικινδυνότητας  για τους Πυροσβέστες περίμενε η παράλληλη επιχείρηση απεγκλωβισμού και ανάσυρσης των δύο επιβατών του δεύτερου  ΙΧΕ που βρισκόταν κυριολεκτικά στον αέρα στα κάγκελα της γέφυρας. Η όλη επιχείρηση κράτησε περισσότερο από 2 ώρες.