Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Παλαιότερη δημοσίευση της οικολογικής Επιθεώρησης: JET OIL - 20 (!) χρόνια μετά.


Αυτές τις μέρες, πριν από 20 χρόνια, ο ουρανός της Θεσσαλονίκης είχε σκοτεινιάσει από τους καπνούς της τεράστιας πυρκαγιάς στις δεξαμενές πετρελαιοειδών της Jet Oil. Ήδη από τις 24 Φεβρουαρίου 1986 είχε αρχίσει να εκδηλώνεται το μεγαλύτερο βιομηχανικό ατύχημα που συνέβη στη χώρα μας και για πολλές μέρες απειλούσε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη με καταστροφή.
Ανάστατη η πόλη, παρακολουθούσε ανήμπορη να αντιδράσει σε έναν κίνδυνο που αγνοούσε και δεν είχε προετοιμαστεί. Χιλιάδες τόνοι πετρελαίου που καιγόταν, ρύπαιναν την ατμόσφαιρα, μόλυναν τις καλλιέργειες, σπέρνοντας τον καρκίνο και τον πανικό.

Τριάντα χρόνια από τη φωτιά που δηλητηρίασε τη Θεσσαλονίκη.

Ήταν 24 Φεβρουαρίου του 1986. Η Θεσσαλονίκη ξυπνά σε μια συνηθισμένη μέρα. Στην πόλη αλλά και στα προάστια της που φιλοξενούν τις εγκαταστάσεις των πετρελαϊκών εταιρειών.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Π.Κ. Σταυρού και του Τ.Τ. Ασπροβάλτας στο Γ.Ε.Λ. Ρεντίνας.




Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 εκπαιδευτική επίσκεψη του Π.Κ. Σταυρού και του Τμήματος Τροχαίας Ασπροβάλτας στο Γ.Ε.Λ. Ρεντίνας που βρίσκεται στον Σταυρό του Δήμου Βόλβης.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Π.Κ. Σταυρού: 14-2-2016. Ανεύρεση πολιτών στη δασική περιοχή Κερδυλίων με χρήση τεχνολογίας γεωγραφικών δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.(+οδηγίες)


Την Κυριακή 14-2-2016 κει περί ώρα 21.30', το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχθηκε κλήση από δύο πολίτες, άντρες 63 και 37 ετών αντίστοιχα (πατέρας και γιος) , που δήλωσαν ότι στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τα μπλόκα των αγροτών στα Νέα Κερδύλια, οδηγήθηκαν σε δασικό δρόμο μακριά από τον προορισμό τους με αποτέλεσμα να περιπλανώνται στους άγνωστους για αυτούς δασικούς δρόμους και σε κάποιο σημείο να κολλήσει το ΙΧΕ στο επέβαιναν, σε λάσπες. Δεν γνώριζαν σε ποιο σημείο βρίσκονται για να καθοδηγήσουν τα Πυροσβεστικά οχήματα ενώ το σκότος δυσχέραινε ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Αμέσως ενημερώθηκε το ΠΕΚΕ Κ. Μακεδονίας και  κινητοποιήθηκαν το Π.Κ. Σταυρού, το Π.Κ. Ροδολίβους και η Π.Υ. Σερρών ο Διοικητής της οποίας μετέβη στο συμβάν με κατάλληλο όχημα 4Χ4 που χρησιμοποιήθηκε για το τελικό στάδιο της επιχείρησης.

Η επιχείρηση: 

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Είναι θυσία στο καθήκον... (Κείμενο του Γιάννη Σταμούλη)

Είναι θυσία στο καθήκον.....




Του  Πυράρχου Γιάννη Σταμούλη. Προέδρου του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι μέρες μας συγκροτούν όπως γράφει ο Υποστράτηγος ε.α Δημ Μπάκας μια

" εποχή με λιγότερο «ηρωισμό», αλλά με περισσότερο «έξυπνο εγωισμό», που οφείλει να αυτοπεριορίζεται, ώστε με συνετό επιχειρείν να οδηγείται από τη θυσιαστική ηθική προς μια «ανώδυνη ηθική». Την ηθική του καλώς εννοούμενου συμφέροντος.Από τον «αφηρημένο ανθρωπισμό» του απρόσωπου καθήκοντος περάσαμε στον εφαρμοσμένο ανθρωπισμό. Προτάσσεται μια νέας μορφής ανθρωπινότητα, καθόσον προκλήθηκε ένα αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στο καθήκον και το συμφέρον."

Έργο για την Πυροσβεστική ανέλαβαν οι ΟΤΕ-Byte-Satways.

Με την ολοκλήρωση του έργου το Πυροσβεστικό Σώμα θα έχει άμεση πρόσβαση σε γεωγραφικά δεδομένα που θα λαμβάνει από τα οχήματα, τα πεζοπόρα τμήματα ή ακόμα και από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό του έργου της κατάσβεσης.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Π.Κ. Σταυρού: Επέμβαση σε τροχαίο ατύχημα.



Σήμερα 12-2-2016 και περί ώρα 06.45',   στο 4ο χιλ Σταυρού - Θεσσαλονίκης
 και πλησίον της διασταύρωσης με την παλαιά Εθνική οδό, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα μετά από εκτροπή, ανατροπή και πρόσκρουση ενός Ι.Χ. σε κολόνα φωτισμού . 
 Αποτέλεσμα του παραπάνω ατυχήματος  ήταν να εγκλωβιστούν η οδηγός και η συνοδηγός του ΙΧΕ. 
Με την  επέμβαση των δυνάμεων του Π.Κ. Σταυρού έγινε ο απεγκλωβισμός των  ανωτέρω οι οποίες διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του Κ.Υ.Νέας Μαδύτου. 
Στον τόπο του συμβάντος παραβρέθηκαν  άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. (Τροχαία Ασπροβάλτας) η οποία ανέλαβε τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Πυροσβέστες και υπάλληλοι δήμων οδηγοί σε ασθενοφόρα λόγω ελλείψεων. Διαβάστε την τροπολογία.















11/02/2016

 Με τροπολογία του Υπουργείου Υγείας στο νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» στις περιοχές όπου υπάρχουν Κέντρα Υγείας, τα οποία δεν διαθέτουν προσωπικό για τη λειτουργία των ασθενοφόρων τους ή που το προσωπικό τους δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη μεταφοράς ασθενών, δύναται α) προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και β) προσωπικό των ΟΤΑ να οδηγεί τα ασθενοφόρα που ανήκουν στο Κέντρο Υγείας. 

Βασική προϋπόθεση είναι το προσωπικό πρέπει να διαθέτει επαγγελματική άδεια οδήγησης και να έχει εκπαιδευτεί ταχύρυθμα σε βασικές γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών. Η διακομιδή των ασθενών θα γίνεται με συνοδεία υγειονομικού προσωπικού από το αντίστοιχο κέντρο υγείας. 

Η διάταξη κρίνεται αναγκαία και επιτακτική για να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες των Κέντρων Υγείας και να εξασφαλίζεται η ασφαλής μεταφορά των ασθενών.Οι λεπτομέρειες για την εκπαίδευση των παραπάνω υπαλλήλων των ΟΤΑ και του Πυροσβεστικού Σώματος θα ρυθμιστούν με εγκύκλιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).



  www.diorismos.gr

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Ο νέος συνδικαλιστικός φορέας στο Π.Σ. και η αναγκαιότητα ίδρυσής του - άρθρο του Γιαννούλη Δημήτρη. (τ. Γ.Γ. ΠΟΕΥΠΣ)

  Ο νέος συνδικαλιστικός φορέας στο Π.Σ. και η αναγκαιότητα ίδρυσής του - άρθρο του Γιαννούλη Δημήτρη. (τ. Γ.Γ. ΠΟΕΥΠΣ)


  Με την δημοσίευση της ιδρυτικής της διακήρυξης και εν συνεχεία με την δημοσίευση του καταστατικού της παρουσιάστηκε πρόσφατα στο πυροσβεστικό προσωπικό της χώρας, ο
νεότευκτος,  πανελλαδικής εμβέλειας, συνδικαλιστικός φορέας με την βαρύγδουπη επωνυμία «Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος» (Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ), σε μία μάλιστα κρίσιμη χρονική συγκυρία συνυφασμένη με την έντονη

Η Ομιλία του Προέδρου της ΠΟΕΥΠΣ κ. Δημήτρη Σταθόπουλου στην Πανελλαδική Ένστολη Κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16 00 μμ στην Αθήνα

                       

Αθήνα, 05/02/2016

  Η Ομιλία του Προέδρου της ΠΟΕΥΠΣ κ. Σταθόπουλου Δημήτρη στην Πανελλαδική Ένστολη Κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:00 μμ στην Αθήνα.



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι καλησπέρα,

  Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να πούμε τα αυτονόητα. Να πούμε ότι το Κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό των Σωμάτων Ασφαλείας αποκαλύφτηκε και εξαφάνισε πια κάθε προσδοκία και κάθε ψευδαίσθηση, ότι η Κυβέρνηση επιφύλασσε διαφορετική μεταχείριση στους ένστολους.

Φωτογραφικό υλικό από την Πανελλαδική Ένστολη Κινητοποίηση 5 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα16:00μμ στην Αθήνα



Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Π.Κ. Σταυρού: Η πρώτη Δασική πυρκαγιά του 2016. Δασική περιοχή Πλατείας.



  Η πρώτη δασική πυρκαγιά της χρονιάς εκδηλώθηκε σήμερα 3-2-2016 στις 15.50' στην Δασική περιοχή του  οικισμού Πλατεία της Τ.Κ. Περιστερώνα του Δήμου Βόλβης.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας στο Π.Κ. Σταυρού.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 2-2-2016 η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Π. Κ. Σταυρού στις εγκαταστάσεις του Κλιμακίου στον Σταυρό του Δήμου Βόλβης. 
Παρόν ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Λιάμας Διαμαντής, ο Αντιδήμαρχος κ. Καρακίτσος Απόστολος και ο συνάδελφος Πρόεδρος της Δ.Κ. Σταυρού κ. Γκολιδάκης Χρήστος μαζί με πολλούς συναδέλφους και μέλη των οικογενειών τους.. 

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση.



Μακάρι να ήταν ψέμα...



Συνάδελφοι όλοι ευχόμαστε να ήταν ψέμα.... Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο χαμογελαστός γίγαντας του Πυροσβεστικού Σώματος,...
Δημοσιεύτηκε από Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος στις Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016