Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ερωτηματολόγιο για την συσχέτιση της προσωπικότητας με την εμφάνιση ασθενειών στο άτομο.

Κόρη συναδέλφου, φοιτήτρια Ιατρικής, κάνει μια έρευνα πάνω στη σύνδεση άγχους και ασθένειας.
Βλέποντας η ίδια η ίδια το άγχος που βιώνει ο πατέρας της με το επάγγελμά του, ζητάει την βοήθεια των συναδέλφων ώστε να συμπληρώσουμε το ερωτηματολόγιο όσο περισσότεροι ένστολοι μπορούμε.

Η βοήθεια στο μέλος της οικογένειάς μας, είναι δεδομένη.
Περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνάς σου Δήμητρα.


Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα έξι τραυματίες από τη φωτιά στη Χίο.




Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο από τη φωτιά που μαίνεται από χθες το βράδυ στη Χίο, στο βορειοδυτικό κομμάτι του νησιού. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου Μανώλη Μπουρνού, η φωτιά είναι πολύ δύσκολη με ανέμους θυελλώδεις και οι φλόγες «σχεδόν πέρασαν μέσα από το χωριό Σιδηρούντα». Στην επιχείρηση κατάσβεσης βοηθούν από νωρίς το πρωί δύο ελικόπτερα και αναμένεται να φτάσουν στο νησί ακόμα δύο καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, οι έξι τραυματίες είναι όλοι από το χωριό Σιδηρούντα και νοσηλεύονται με εγκαύματα, άλλοι ελαφρά κι άλλοι πολύ σοβαρά.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά επικεντρώνεται στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Κατάβαση, Σιδηρούντα και Μάναγρα με κατεύθυνση προς το Μετόχι.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, εννέα άτομα πεζοπόρο με 9 υδροφόρες των ΟΤΑ, αλλά και 28 εθελοντές με 5 ιδιωτικά βυτιοφόρα.


http://www.newsbeast.gr/

ΠΑΤΡΑ: Κατέρρευσε την ώρα του καθήκοντος στην φωτιά! ΥΠΕΣΤΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Νίκος Νικολακόπουλος.



Ολοκλήρωσε το έργο του, όμως φαίνεται πως η πίεση ήταν μεγάλη και δεν άντεξε! Είδε τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια, ήταν συνεχώς με τον ασύρματο στα χέρια, συντόνιζε και έτρεχε από σημείο σε σημείο. Ομως δυστυχώς προς το τέλος της κατάσβεσης ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Νικόλαος Νικολακόπουλος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο. Οπως μας είπαν συνάδελφοί του, ο ευσυνείδητος και πάντα μάχιμος πυροσβέστης πιέστηκε πολύ στην συγκεκριμένη φωτιά! Πόσο μάλλον όταν διαπίστωνε πως εμπρηστής ήταν πισω από όλα αυτά.
Η Πυροσβεστική εσβησε δύο πυρκαγιές στη Δραγώλαινα και μία τρίτη εκδηλώθηκε στη Βούντενη. Ο κ. Νικολακόπουλος νοσηλεύεται στην νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου Ρίου. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.
Ο κ. Νικολακόπουλος ήταν στην πρώτη γραμμή της φωτιάς! Οταν έφθασαν τα ελικόπτερα συντόνιζε το έργο από το σημείο που βλέπετε (δεν φαίνεται όμως στο βίντεο). Με τον ασύρματο στα χέρια και φανερή την αγωνία του για την εξέλιξη της φωτιάς έδινε οδηγίες.


https://patratora.gr

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Αγρίνιο:Απίστευτο θράσος,οι πυροσβέστες επιχειρούσαν σε πυρκαγιά και ανήλικοι έκλεψαν αλυσοπρίονο.


Το περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες στην περιοχή του Αγρινίου.Είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε έκταση με χαμηλή και ξερή βλάστηση και κλήθηκε η Πυροσβεστική για να επέμβει.
Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Π.Υ Αγρινίου ,ενώ η όλη επιχείρηση είχε και θεατές μεταξύ αυτών και  ανήλικα παιδιά Ρομά.
Και ενώ η επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη ανήλικοι ρομά ανοίγουν την πλευρική θυρίδα πυροσβεστικού οχήματος και αφαιρούν ένα αλυσοπρίονο.
Υποψιασμένος ένας εκ των πυροσβεστών αντιλαμβάνεται την όλη απόπειρα και την κλοπή και εντοπίζει το αλυσοπρίονο μερικά μέτρα πιο πέρα μέσα σε πυκνή βλάστηση.
Τοποθετεί και πάλι το αλυσοπρίονο στην θέση και το περιστατικό λήγει εκεί.

Αυτόπτης μάρτυρας στο συμβάν δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε, καθώς η εκδήλωση πυρκαγιάς για κάποιους ήταν η ευκαιρία να παρανομήσουν και να κλέψουν ,χωρίς κανένα  δισταγμό.
Επίσης αυτό που του έκανε τρομερή εντύπωση ήταν η άνεση με την  οποία έδρασαν και πόσο καλά γνώριζαν ποιο σημείο του Πυροσβεστικού οχήματος έπρεπε να "χτυπήσουν"....

Δυστυχώς στα πολλά που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες έχουν να αντιμετωπίσουν και τις παραβατικές συμπεριφορές διαφόρων τύπων...


http://www.agriniolike.gr/

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Τραγωδία! Πυροσβέστης κλήθηκε να σβήσει φωτιά και βρήκε νεκρή τη μητέρα του.


Τραγική κατάληξη είχε στα Καλάβρυτα μια 82χρονη, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στην οικία της στην οδό Δερβενακίων το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής με δυο άνδρες μεταξύ των οποίων και ο γιος της ηλικιωμένης που υπηρετεί στην υπηρεσία.

Η 82χρονη βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. 

Σύμφωνα με τις ενδείξεις η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο χώρο της κουζίνας σε μαγειρική εστία υγραερίου και είχε αυτοσβεσθεί.


Σ.Σ. Τα συλλυπητήρια όλων των συναδέλφων στον συνάδελφο που αντιμετώπισε ένα από τα χειρότερα συμβάντα της καριέρας του. 
Πηγή: kalavrytanews.com

Ένας πυροσβέστης…




Δευτέρα η ώρα 11 και κατι…..
Το τηλέφωνο χτυπάει…φωτιά πίσω στην πλατεία Μαρκά….κάπου στην βιβλιοθήκη…..κάπου στην Παναγία των ξένων….καπνός….ώρα 0….Όλα παγώνουν….δρόμοι κλειστοί από τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα….πυροσβεστικά οχήματα με τρομαγμένους αλλά έτοιμους πυροσβέστες προσπαθούν να φτάσουν στην δουλειά τους….Εκεί που θέλει ο καθένας να φτάσει….στην δουλειά του, στο σπίτι του, στην βόλτα του….Χωρίς να σέβεται…