Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΔΑΜΠΟΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Η συμμετοχή μου στις εκλογές της ΕΥΠΣ Κεντρικής Μακεδονίας. (31 Μαρτίου, 1 Απριλίου)





Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες ξεκινάω την επιστολή την οποία
κοινοποιώ σε εσάς με το γνωμικό ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Για το κοινό καλό δεν θα μπω σε καμία κριτική και αντιπαράθεση για θέματα μικροπρέπειας και προσωπικών εγωισμών. Σκοπός της υποψηφιότητα μου είναι να στηρίξω προτάσεις και λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα των συναδέλφων που υπάρχουν, χωρίς δόλο και χωρίς διαχωρισμό και πάντα με τη βοήθεια του συνόλου . Η εξουσία που δίνεται σε μια παράταξη από τους συναδέλφους πρέπει να έχει γνώμονα το εμείς και όχι το εγώ ή ισχύς εν την ενώσει σε όλους τους τομείς δείχνει πάντα τη δύναμη του συνόλου και την επίτευξη των στόχων που θέτει. Η εγκράτεια και δικαιοσύνη καθώς και ο αλτρουισμούς είναι χαρακτηριστικές αρετές που πρεσβεύουν το πυροσβεστικό γίγνεσθαι και που πρέπει να αναδειχθούν σε όλους του τομείς και τις διεκδικήσεις που θα θέσουμε μαζί.
Σκοπός και επίτευξη των στόχων της Ε.Υ.Π.Σ.Κ.Μ και της Π. Ο.Ε.Υ.Π.Σ είναι η διεκδίκηση και η κατοχύρωση του επαγγέλματος μας στα βαρέα και ανθυγιεινά η σε ανάλογη κατηγορία επαγγελμάτων όπως υφίσταται στις ευρωπαϊκές χώρες, με το τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος και σε άλλες κατοχυρώσεις του επαγγέλματος μας που αφορούν το συνταξιοδοτικό την ιατρό φαρμακευτική περίθαλψη αλλά και τις οικονομικές απολαβές. Ακούγοντας τους συνέδρους και τις ομιλίες που έκαναν στις 12/03/2018, θα μπορούσα να τις κρίνω, δε θα το κάνω αυτό όμως γιατί δεν είναι στο πυροσβεστικό γίγνεσθαι και στην ιδιοσυγκρασία μου. Καθώς υπήρξα αποδέκτης τέτοιων συμπεριφορών που δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα μου. Το σημαντικό όμως και θετικό συμπέρασμα είναι πως αρκετοί από τους συνέδρους έχουν ίδιες αντιλήψεις και απόψεις που μπορούν να υλοποιηθούν και να πραγματοποιηθούν, δυστυχώς όμως μερικές από αυτές αλλοιώνονται από αναχρονιστικές αντιλήψεις. Ελπίζω ότι αλλάζοντας τις σελίδες στις σκέψεις μας θα κάνουμε το επόμενο βήμα ενωμένοι βάζοντας στην άκρη τη προσωπική ματαιοδοξία. Θέλω να συγχαρώ τον κύριο Καζάνα για τη ακεραιότητα του χαρακτήρα του αλλά και την αποδοχή από όλο το σύνολο των συναδέλφων έστω και αν δεν το γνωρίζω προσωπικά.
Είναι η πρώτη φορά που βάζω υποψηφιότητα και θέλω να συγχαρώ την έντονη και δυναμική συμμετοχή των συναδέλφων γυναικών στα ψηφοδέλτια είναι σημαντικό να δώσουμε βήμα και σε εκείνες που με το δικό τους τρόπο μας στηρίζουν και μας βοηθούν σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον. Τις εύχομαι καλή επιτυχία και δυναμικό παρόν σε αυτό το βήμα που κάνουν.
Κλείνοντας τη επιστολή μου θέλω να ευχαριστήσω το πρόεδρο Τσαλή Δημήτρη για τη τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο ψηφοδέλτιο του.
Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία και δυναμικό παρόν . Για το καλό του συνόλου και του κλάδου μας.
Με εκτίμηση και σεβασμό στους συναδέλφους