Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Κώστας Αβραμίδης: Η συμμετοχή μου στις εκλογές της Ε.Υ.Π.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας.

Εκλογές για την ανάδειξη μελών του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.Κ.Μακεδονίας.
(31 Μαρτίου - 1 Απριλίου 2018)


Πιστεύοντας πως το συνδικαλιστικό μας όργανο έχει ως αποστολή του να  εκπροσωπεί τους Πυροσβέστες που αγωνίζονται καθημερινά στον στίβο της προσφοράς και της αυτοθυσίας σε όλη την Ελλάδα, εδώ και πολλά χρόνια,  αγωνίζομαι να πείσω όλους τους συναδέλφους πως δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να είμαστε ενωμένοι και αντάξιοι των συναδέλφων που τιμούν τη στολή τους και εκτελούν τα καθήκοντά τους με ζήλο και επαγγελματισμό. Σε αυτούς απευθύνομαι.
Προσωπικά, έχω αποδείξει πως δεν χρειάζεται να έχει κάποιος από εμάς θέση ή τίτλο για να βοηθήσει αφιερώνοντας χρόνο και εργασία ώστε να στηρίξει τον αγώνα διεκδίκησης του δίκαιου, γιατί πιστεύω σε αυτό.
Στον αγώνα αυτό, είμαστε απαραίτητοι όλοι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις που είναι μπροστά μας. Είμαστε όλοι κοινωνοί των προβλημάτων που σχετίζονται με την πίεση που δέχεται το Πυροσβεστικό Σώμα  από τις ελλείψεις τόσο σε έμψυχο  όσο και σε υλικό  δυναμικό. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το Πυροσβεστικό ΄Σώμα ως Οργανισμός, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Πυροσβεστικό Υπάλληλο. 
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε χρονίζοντα προβλήματα: Βαθμολόγιο, Μισθολόγιο, ατομικό εξοπλισμό, αποδεκατισμένο στόλο οχημάτων, απλήρωτες ώρες εργασίας, διαμερισμό του προσωπικού, ταυτότητες, κανονισμό μεταθέσεων, συνταξιοδοτικό και άλλα πολλά, θεσμικά και οικονομικά που η εξουσία αρνείται εμμονικά πλέον να δώσει λύση. 
Οι προκλήσεις όμως που βρίσκονται μπροστά μας, είναι ακόμη πιο δύσκολες και απαιτούν από εμάς σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η διαχρονική μου θέση, είναι πως οι εκπρόσωποι των Πυροσβεστών, πρέπει να ακούν και να αναδεικνύουν με αγώνα και δυσκολία τα θέματα που απασχολούν το παρόν και μέλλον του  Πυροσβεστικού προσωπικού κατά την άσκηση των καθηκόντων του και την καθημερινή του  οικογενειακή  ζωή, όπως και να προβλέπουν τα σχέδια της εξουσίας για τα επερχόμενα


Κάθε άλλη δραστηριότητα, με έβρισκε και με βρίσκει αντίθετο.
Η μόνη δύναμη που έχει ένα συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί μια συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων, είναι αυτή της ενότητας και της μαζικής συμμετοχής. Κάθε προσπάθεια εσωστρέφειας, μειώνει την δύναμη αυτή και έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα.
Πάγια θέση μου, η ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων των Δ.Σ. ώστε να παρακολουθούν, να ''καμαρώνουν'' και να αξιολογούν οι συνάδελφοι το επίπεδο, τον προσανατολισμό και τον ρόλο του κάθε εκλεγμένου που στήριξαν με την ψήφο τους.

Την ευθύνη για την ποιότητα και την ικανότητα των στελεχών που θα  εκπροσωπήσουν τον μαχόμενο συνάδελφο και θα αναδείξουν τα προβλήματά του, την έχουμε όλοι μας, ο καθένας ξεχωριστά.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, ανακοινώνω την συμμετοχή μου στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας  την παράταξη ''ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ'',    τον συνάδελφο Δημήτρη Τσαλή και την ομάδα του που αποτελείται από άξιες και  άξιους, ικανές και ικανούς συναδέλφους με ήθος και αξιοπρέπεια. 

Εύχομαι σε όλες  τις συναδέλφισσες  και όλους τους συναδέλφους  που θα συμμετέχουν στις εκλογές ως υποψήφιες-οι σε όλους τους συνδυασμούς, υγεία,  καλή δύναμη, καλή επιτυχία και ζητώ την συμμετοχή όλων των μελών της Ένωσης στις διαδικασίες με αξιοπρέπεια και ήθος όπως άλλωστε εμείς οι Πυροσβέστες γνωρίζουμε να κάνουμε πολύ καλά στις καθημερινές μάχες με τον κίνδυνο.-


Καλές επιστροφές.